28 листопада 2009 р.

Волонтерські вихідні

Щороку 5-го грудня світова спільнота святкує Міжнародний день волонтерів (МДВ), і кожного разу це відбувається в різні способи. Але ціль завжди одна – відзначити роботу волонтерів і підвищити поінформованість широкого загалу про вагомий внесок, який добровольці роблять в суспільстві. З огляду на Конференцію зі зміни клімату, яка проходитиме в Копенгагені 7 грудня, темою МДВ цього року було обрано «Волонтерство заради нашої Планети».

Такі організації, що працюють з волонтерами в Україні, як UN Volunteers, Центр волонтеріату «Добра воля», Національна скаутська організація України, Альтернатива-В вирішили відсвяткувати МДВ разом і оголосили суботу і неділю 5-6 грудня "Волонтерськими вихідними". Протягом цих вихідних будуть відбуватись волонтерські заходи по всій країні. Інформація про акції, які започаткують громадські організації, молодіжні центри і НУО, будуть оголошені в Інтернеті із запрошенням усіх бажаючих приєднатися до них. Волонтери зможуть підписатися на опубліковані заходи по всій країні.

Ми закликаємо вашу організацію приєднатись до «Волонтерських вихідних», для чого Вам лише буде потрібно запланувати волонтерську акцію 5-6 грудня 2009 року і повідомити про неї організаційний комітет. В ідеалі ваша акція триватиме 1-4 години і залучатиме волонтерів заради справи миру, розвитку і нашої Планети. Ми заохочуємо організації розробити екологічні заходи (прибирання, інформаційна кампанія, заміна застарілих лампочок на нові енерго-зберігаючи), але певні , що будь-яка ваша ініціатива знайде своїх волонтерів.

Організатори сприятимуть розповсюдженню інформацію, але відповідальність за концепцію заходу, його реалізацію і фінансові витрати лежатиме на організації, що влаштовує акцію.

Якщо ви бажаєте запропонувати свою ідею волонтерства, будь ласка, надішліть детальний опис вашого заходу до 22 листопада 2009 року на адресу ivd2009.ukraine@gmail.com з копією unv@undp.org.ua. У вашому листі, будь ласка, зазначте наступне:

1. Назву акції

2. Місце, дату і час, коли вона відбуватиметься

3. Галузь впливу (екологічна, робота з біженцями, дітьми тощо)

4. Невеликий опис діяльності (максимум – 1 сторінка)

5. Необхідну кількість волонтерів

6. Контактна інформація людини або організації, що відповідає за акцію.

Немає коментарів:

Дописати коментар